Danas, na međunarodni Dan žena, 8 ožujka u Zmijavcima je održana  početna konferencija projekta „Zaželi kvalitetu života u Zmijavcima“ .

Nakon čestitke za Dan Žena na ovoj početnoj konferenciji  predstavljeni su ciljevi i vrijednosti ovog projekta koji se u Općini Zmijavci provodi u 3. fazi  te značajno doprinosi unaprijeđenju standarda zaposlenih žena te kvalitete života osoba treće životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju.

Razdoblje provedbe projekta započelo je 07.12.2022. a zaposlene žene krenule su s radom 01.02.2023. te će idućih 5 mjeseci brinuti o 110 korisnika. Ovaj projekt zapošljava ukupno 18 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koordinatora te voditelja projekta.

Žene svojim radom doprinose boljitku lokalne zajednice, a istovremeno se krajnjim korisnicima (starijim i nemoćnim osobama) omogućava osjećaj skrbi i brige.

Našoj su Općini dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 886.384,00 HRK (117.643,37 EUR) koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

 

 

Početna konferencija projekta „Zaželi kvalitetu života u Zmijavcima“
Skip to content