Općina Zmijavci je dana 30.05.2018. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava čime je započela s provedbom projekta „Zaželi kvalitetu života u Zmijavcima“.

Zahvaljujući ovome projektu na području općine Zmijavci dana 02.07.2018. krenulo je s radom  15  žena koje će skrbiti o 63 krajnja korisnika sljedeća 24 mjeseca. Krajnji korisnici su starije i nemoćne osobe i/ili osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu.

Pomoć kroz svakodnevne aktivnosti uključuje pomoć u nabavi namirnica i lijekova, pomoć u održavanju čistoće  stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka i drugim kućanskim poslovima, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Cilj projekta je:

– razvoj kvalitete života u lokalnoj zajednici,

– povećati osjećaj vrijednosti kod žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada,

– edukacija zaposlenih žena kako bi im se povećala konkurentnost na tržištu rada,

– omogućiti pomoć u svakodnevnim aktivnostima starijim i nemoćnim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju.

Ciljne skupine ovoga projekta su:

  • nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s naglaskom na žene starije od 50 godina koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a.
  • starije i nemoćne osobe kroz pruženu skrb i pomoć u kući u trajanju od 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta je 2.331.853,00 kuna i financira  se  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% -tnom iznosu te je za korisnike potpuno besplatna, a pri tome će korisnici  dobivati i mjesečnu zalihu higijenskih i kućanskih potrepština.

Razdobolje provedbe projekta:  30.05.2018. do 30.11.2020.

Partneri na ovom projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje Split i Centar za socijalnu skrb Imotski.

 

Voditelj projekta:  Anamarija Todorić

 

 

 

 

 

 

Projekt “ Zaželi kvalitetu života u Zmijavcima“
Skip to content