Polaganjem vijenaca na groblju Svih Svetih za sve poginule hrvatske branitelje počela je proslava Dana općine Zmijavci i blagdana sv. Lovre. U 9 i 30 sati u Domu kulture na Bublinu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, jubilarna dvadeseta po redu , na kojoj je načelnik općine Miroslav Karoglan govorio o programima razvoja općine, apostrofirajući razvoj poljoprivrede i turizma,a također pohvalivši i odličan rad i rezultate KUD-a Dikovača i NK Croatie. Na sjednici su govorili župan Blaženko Boban i saborski zastupnik Ante Babić.

Nakon sjednice slavlje se premjestilo u crkvu Svih Svetih gdje je procesiju i misno slavlje uz brojne svećenike predvodio provincijal  fra Joško Kodžoman. Za vrijeme procesije provincijal je blagoslovio brončani kip svetog Lovre, a načelnik Miroslav Karoglan i župan Blaženko Boban svečanim rezenjem vrpce otvorili su Trg sv. Lovre.

Proslava se nastavila navečer svečanim mimohodom od Bublina do Osnovne škole Zmijavci u kojem susudjelovali gostu Kulturno umjetničkog društva Dikovača u nošnjama iz svojih krajeva. Ispred škole u 20 sati održana je smotra folklora, nakon čega je uslijedio koncert Mejaša kojim je završen cjelodnevni program proslave.

 

Proslava Dana općine Zmijavci i blagdana sv. Lovre
Skip to content